K poslední sladké večeři jsem mu tedy udělala šulánky
S receptem je to trochu složetější, protože každá brambora je jiná, některá má škrobu více, některá méně. Každopádně nedoporučuju dělat z nových brambor. Používám normální pozdní brambory typu B
Brambory
mouka
vejce
sůl
Brambory uvařím ve slupce a pak oloupu
Já mám mačkadlo na brambory, tak proženu brambory mačkadlem. Měly by jít i nastrouhat, ale to se mi strašně patle, tak když se mi nechce špinit mačkadlo, tak to rozmačkám vidličkou
Po nastrouhání brambor je potřeba přidat mouku
V podstatě to dělám od oka,ale kdybych to měla vážit, tak hrubé mouky bude asi třetina množství brambor. Maximálně se dá dát polovina, pak už je těsto moc tuhé, spíš jako knedlík. Do těsta potom přidám ještě vejce a trochu soli.
Trochu to rozmačkám celý vařečkou a pak vezmu do ruky.
Musím pracovat rychle, protože každé bramborové těsto řídne. Vyválíme si dlouhý šulánky a ty pak nakrájíme na malé
zaváříme do vroucí vody s kapkou oleje, rychle od spodu zamícháme, aby se to nechytalo na dno.Jakmile vyplavou, tak čekám ještě asi 2 minuty a zcedím
Po zcezení procáknu olejem, aby se mi k sobě neslepovala jedna velká šulánka
Malej si je dal s opraženou strouhankou a cukrem a velkej s cibulkou, slaninou a brynzou
Žádné komentáře:
Okomentovat