Tento recept jsem kdysi dávno viděla na Youtube a od té doby ho dělám poměrně často.
Možná to nevypadá úplně nejlépe, ale ta chuť!
Začneme očištěním kuřecích prs od všech zbytků tuků, blanek apod.
Potom si prso takhle velké vcelku dáme na fresh folii, prso ze všech stran nasolíme a opepříme a poklademe lístky bazalky. Bohužel v tomto období mám jen zmrazené zbytky úrody, tak to nevypadá moc hezky
Potom si na prsíčko, které je pořád tlusté nerozklepané dám velkou vrstvu strouhaného parmezánu
Takové prsíčko překryjeme plátky nějaké dobré slaniny, pokud možno delšími proužky a úhlopříčně, protože se psíčko roztáhne do šířky
Tak jak to tam mám nandané to překryju opět fresh folií, pevně podržím a snažím se to celé rozklepat do šířky jako řízek
po rozklepání dáme na pánvičku napřed vrchní stranou a potom spodní. Lépe se to peče na pánvi titanové, nebo aspoň nějaké s nepřilnavou vrstvou, jinak se slanina se sýrem trochu chytá
Podáváme s přílohou, kterou strávníci preferují
Žádné komentáře:
Okomentovat