Začnu odpalovaným těstem
Těsto se v mnoha receptech liší, jsou úplně jiný poměry, toto je z cukrářské technologie A. Pulpánové a mám ho osvědčený. je teda vydělený, vynásobený pro domácí poměry
12 kusů
133 g mouka hladká
53 g olej
173 g vejce(asi necelý 4 kusy)
180 g voda
Do hrnce si dám vodu a tuk. Jakmile začne vařit přidám naráz celou mouku
potom odpaluju asi 5 minut, než je těsto kompaktní, jednolitý, nelepí se na kastrol ani vařečku
Až je to hotové, tak dám do robota(mixéra) a mixuju skoro do vychladnutí( abych v těstě udržela prst)
Jakmile v těstě udržím prst, tak po jednom začnu přidávat vejce. další přidám vždy tehdy, když je jedno už zašlehaný. Vejce nemusíme spotřebovat všechny. Podle hustoty těsta.
Potom těsto nandám do sáčku s řezanou trubičkou a na plech stříkám banánky
Peču na 210 stupňů asi 20 minut bez otvírání trouby a pak ještě 10 minut na 170.
Po upečení hned naříznu, aby vyšla ven pára
Mezitím si udělám žloutkový krém pro domácí použití
400 ml mléko
80 g cukr
4 žloutky
80 g gustin( kukuřičný škrob)
vanilkový lusk
Na plotnu dám mléko smíchané s cukrem a vanilkou
Mezitím si smíchám žloutky s gustinem.
Jakmile mléko vře, tak si trochu mlíka naliju na žloutky a promíchám.
Potom naliju vše do mlíka a provařím na nejnižším plamínečku už jen asi minutu, možná dvě
Krém se musí nechat vychladnout
Mezitím si vyšlehám asi půl másla s trochou cukru do pěny. Jakmile je vychladlý krém, tak po lžičkách zašlehám do másla.
Potom si zvlášť vyšlehám šlehačku a zamíchám do ušlehanýho krému
Dám do pytlíku a plním rozřízlý banánky
Naplněný banánky slepím a pocákám čokoládou
Banánky byly povedený a jejich dožití se rána bylo těžce v ohrožení
Žádné komentáře:
Okomentovat