Flíčky se zelím se v naší rodině objevily náhodou. Nebyl to recept, který by se v rodině dělal. Dělala ho babička mamčinýho přítele a hned se ujal i u nás. Když jsem zelné flíčky udělala poprvé manželovi, tak jsem se dozvěděla, že oni je doma taky dělali,ovšem trochu jinak- nazapečené.Jeho rodina je částečně slovenská.
Příprava této pochoutky je rychlá a jednoduchá. Zároveň je to jídlo celkem levné
balení flíčků (lépe kvalitnější, nějaké Globus a Clever apod. mají tendenci se v kastrolu slepit)
3 cibule
slanina (nejlépe oravská apod.)
300g zelí(dle chuti)
pepř, sůl a česnek
Dělám to na etapy. Napřed si do světlehněda osmažím slaninku a na ní cibulku.
Potom na to přidám nakrájené zelí a chvíli smažím, pak trochu podleju a dusím.
Nasypu si to do misky a klidně ještě prokapu olejem.
Uvařím si těstoviny v osolené vodě, zcedím, neproplachuju a smíchám se zbytkem v misce a dám do pekáčku
Potom dám do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 15 minut.
A je hotovo
Žádné komentáře:
Okomentovat