čtvrtek 21. března 2013

Julienne čipsíky


Nejím brambůrky, tím začnu! Ale i to, že spoustu věcí nemá můj jazyk rád mi nebrání, abych stále něco nového nevymýšlela a nepřipravovala.
budeme potřebovat malý rendlík, olej, brambory a v lepším případě škrabku, která dělá julienne nudličky, v horším případě ostrý nůž.
na jakékoliv smažené věci z brambor se více hodí staré brambory,. s novými to nemá ani cenu zkoušet. pokud máme nudličkovou Julienne škrabku, tak je to jednoduché. Asi 2 brambory rozškrábeme touto škrabkou. pokud ji nemáme, musíme si brambory nakrájet ostrým nožem na co nejtenčí plátky a ty pak na co nejtenčí nudličky.

Nakrájené brambory dáme do misky se studenou vodou a několikrát promačkáme, přecedíme a znova napustíme vodu. je to proto, že potřebujeme odplavit škrob, který by zapřičinil jeden velký slepenec a ne čipsové nudličky
potm si dobře rozpálíme olej a vždy po trochách smažíme do zlatavé barvy.

po dosmažení poslední várky stačí jenom osolit a pomlaskávat.ještě si chcete kupovat brambůrky za 25 a více korun???


Žádné komentáře:

Okomentovat